Gouda mladá
Kód: 1026/100 1026/200 1026/300 1026/400 Zvolte variantuSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Sýr přírodní polotvrdý, typický holandský sýr zrající minimálně 4 týdny, z kravského mléka.
Případně určitě vyzkoušejte Maasdam , to je taky velmi lahodný sýr
GOUDA MLADÁ
Cena za 1 kg = 490,- Kč
Složení: pasterizované kravské mléko, sůl, kyselina mléčná, syřidla, konzervační prostředek (E251), barva (E 160 a)
Alergeny: mléko
Výživové údaje na 100 g:
energetická hodnota: 1515 kJ / 366 kcal
tuky: 30,3 g
bílkovin 23,1 g
sůl 1,9 g
tuk v sušině: 48 %
Skladujte při teplotě 7-9 °C
Cena zboží bude po přijetí objednávky upřesněna podle konkrétní hmotnosti tohoto produktu na váhu (100 g, 200 g, 300 g)
Země původu: Holandsko
Případně můžeme doporučit některý z kravských ochucených sýrů nebo zkusíte i kozí ?
Co se hodí k mladé goudě pít:
-
Bílé víno: Sauvignon, mladý Ryzlink nebo Rulandu šedou – svěží a kyselinka vyváží jemnost goudy.
-
Pivo: Světlý ležák, pilsner – osvěžující kontrast.
-
Cider: Lehce perlivý jablečný nebo hruškový – krásně doplní máslovou chuť.
-
Nealko tip: Jablečný mošt nebo hroznová šťáva.
S čím kombinovat mladou goudu v jídle:
-
Ovoce: Jablka, hrušky, hrozny – křehké, šťavnaté ovoce ladí s její jemností.
-
Zelenina: Okurka, paprika, cherry rajčata – na sýrový talíř nebo do sendviče.
-
Ořechy: Kešu nebo lískové ořechy – jemné oříškové tóny, nic moc hořkého.
-
Pečivo: Čerstvý chléb, bageta, toast – ideální na roztírání.
-
Doplňky: Lehce slaný máslový krekr, trochu medu nebo másla s bylinkami.
Jak využít mladou goudu v kuchyni:
-
Studené pokrmy:
-
Sendviče, toasty, panini – krásně se rozpouští.
-
Sýrové rolky se šunkou nebo tortillou.
-
Sýrové talíře jako svačina nebo předkrm.
-
-
Teplá kuchyně:
-
Zapékané tousty a panini – lehce se táhne, ale neztrácí chuť.
-
Vaječná jídla: omeleta, míchaná vejce se sýrem.
-
Těstoviny: smetanové omáčky, kde jemný sýr nevede, ale doplňuje.
-
Sýrové omáčky: na zeleninu, brambory nebo jako dip.
-
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kravské sýry |
---|---|
Země: | Holandsko |
Mléko: | kravské |
? Laktóza: | NE |
? Vyzrálost sýru: | mladý |
Použití: | klasika smažák, k vínu i pivu ujídat 🙂 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.