Gouda mladá

Kód: 1026/100 1026/200 1026/300 1026/400 Zvolte variantu
40 Kč / ks 80 Kč / ks 120 Kč / ks 160 Kč / ks od 40 Kč / ks 400 Kč / 1 kg 400 Kč / 1 kg 400 Kč / 1 kg 400 Kč / 1 kg
Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Gouda mladá

Sýr přírodní polotvrdý, typický holandský sýr zrající minimálně 4 týdny, z kravského mléka.  

Případně určitě vyzkoušejte  Maasdam , to je taky velmi lahodný sýr

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sýr přírodní polotvrdý, typický holandský sýr zrající minimálně 4 týdny, z kravského mléka.  

Případně určitě vyzkoušejte  Maasdam , to je taky velmi lahodný sýr

GOUDA MLADÁ

Cena za 1 kg = 490,- Kč

Složení: pasterizované kravské mléko, sůl, kyselina mléčná, syřidla, konzervační prostředek (E251), barva (E 160 a)

Alergeny: mléko 

Výživové údaje na 100 g:

energetická hodnota: 1515 kJ / 366 kcal  
tuky: 30,3 g  
bílkovin 23,1 g  
sůl 1,9 g  
tuk v sušině: 48 %

Skladujte při teplotě 7-9 °C 

Cena zboží bude po přijetí objednávky upřesněna podle konkrétní hmotnosti tohoto produktu na váhu (100 g, 200 g, 300 g)

Země původu: Holandsko

Minimální trvanlivost od vakuového zabalení při expedici je 60 dnů
Po otevření je potřeba sýr spotřebovat nejdéle do 24 hodin!
 

Případně můžeme doporučit některý z kravských ochucených sýrů nebo zkusíte i kozí ?

 

Co se hodí k mladé goudě pít:

  • Bílé víno: Sauvignon, mladý Ryzlink nebo Rulandu šedou – svěží a kyselinka vyváží jemnost goudy.

  • Pivo: Světlý ležák, pilsner – osvěžující kontrast.

  • Cider: Lehce perlivý jablečný nebo hruškový – krásně doplní máslovou chuť.

  • Nealko tip: Jablečný mošt nebo hroznová šťáva.

S čím kombinovat mladou goudu v jídle:

  • Ovoce: Jablka, hrušky, hrozny – křehké, šťavnaté ovoce ladí s její jemností.

  • Zelenina: Okurka, paprika, cherry rajčata – na sýrový talíř nebo do sendviče.

  • Ořechy: Kešu nebo lískové ořechy – jemné oříškové tóny, nic moc hořkého.

  • Pečivo: Čerstvý chléb, bageta, toast – ideální na roztírání.

  • Doplňky: Lehce slaný máslový krekr, trochu medu nebo másla s bylinkami.

Jak využít mladou goudu v kuchyni:

  • Studené pokrmy:

    • Sendviče, toasty, panini – krásně se rozpouští.

    • Sýrové rolky se šunkou nebo tortillou.

    • Sýrové talíře jako svačina nebo předkrm.

  • Teplá kuchyně:

    • Zapékané tousty a panini – lehce se táhne, ale neztrácí chuť.

    • Vaječná jídla: omeleta, míchaná vejce se sýrem.

    • Těstoviny: smetanové omáčky, kde jemný sýr nevede, ale doplňuje.

    • Sýrové omáčky: na zeleninu, brambory nebo jako dip.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kravské sýry
Země: Holandsko
Mléko: kravské
? Laktóza: NE
? Vyzrálost sýru: mladý
Použití: klasika smažák, k vínu i pivu ujídat 🙂

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Sýrové království na Firmy.cz